Mund të mos e kuptoni, por këta pesë zakone ju bllokojnë në rrugën drejt suksesit


1. Kontrollimi i telefonit tuaj gjatë një bisede

Mendoni për herën e fundit që keni qenë në një bisedë me dikë, dhe ai ose ajo kap telefonin për të kontrolluar një sms. Është një zhgënjim i vërtetë, kur ndjeheni që nuk po ju dëgjojnë. Dhe është e mundshme që, ndërsa shpërqëndroheni, ju humbisni disa informacione të rëndësishme. Kur ju jeni në një bisedë, përqëndroheni të gjithë vëmendjen tuaj aty. Duke e vendosur telefonin larg, ju do të shihni se bisedat do të jetë më të këndshme kur zhyteni tërësisht në to. Eshtë një lloj gjëje “larg syrit, larg mendjes”. Nëse nuk mund ta shihni, ka gjasë që do ta harroni fare për momentin. Duke bërë këtë, ju do të shihni që bisedat me miqtë do të jetë më të këndshme.

2. Ndalimi në dështimet e të kaluarës juaj

Kur e djallosni, është e vështirë të mos jeni shumë kritik ndaj vetes. Ju vijnë ato ndjenja të të urryerit të vetvetes, të ndjerit të pamjaftueshëm, të papërshtatshëm etj. Është normale që të ndiheni kështu ndonjëherë, por nuk do ju bëjë aspak mirë që të provokoni urrejtjen ndaj vetes, e të ndaleni vazhdimisht në këto gabime. Mundohuni që të stërvisni veten, për ta parë gabimin si një mundësi për të nxjerrë mësim, në vend se të qortoni veten e të mbusheni me mendime negative për veten tuaj. Në vend të kësaj, filloni e bëjini vetes pyetje në lidhje me shkakun e vendimit që keni marrë. Në vend që të ndaleni tek dështimi, bëni mirë të ngrini pyetje për atë që shkaktoi dështimin.

3. Mbajtja e marrëdhënieve me njerëz toksikë

Njerëzit toksikë kanë tendencë që të lënë shenjë në jetën tonë dhe arrijnë të qëndrojnë aty. Nuk ka rëndësi se ku punoni, n gjithmonë do të jetë dikush që sikur “të hyn nën lëkurë”. Nëse e lejoni këtë person që t’ju influencojë, deri në pikën ku prek performancën dhe humorin tuaj në punë, ju jeni duke penguar vetë suksesin tuaj. Kur ju shihni që këto mendime ju vërshojnë në mendje, zëvendësojini për shembull, duke menduar se sa mirënjohës jeni për dikë tjetër në jetën tuaj. Nuk sjell asnjë të mirë që të mendoni për njerëz të cilët nuk kanë rëndësi, në një kohë kur ka shumë njerëz të tjerë, që e meritojnë vëmendjen tuaj.

4. Krahasimi i vetes me të tjerët

Mos e bërë këtë. Mund të jetë vërtetë, pa dyshim. Ndonjëherë e gjeni veten duke e bërë, edhe pa e kuptuar. Ju humbni kontrollin mbi lumturinë tuaj, kur krahasoni veten me ata që keni përreth jush. Kur të keni arritur diçka që ju bën të ndiheni mirë dhe të kënaqur, moe lejoni opinion e një personi tjetër dhe / ose arritjet e tyre, që t’jua heqin ato ndjenja të mira që keni. Është gati e pamundur që të mos lini atë çfarë të tjerët mendojnë, që të hyjë në kokën tuaj, por me kalimin e kohës, ju mund të mësoni që të largoni shpejt atë negativitet dhe për të vazhuar të ecni përpara.

Eshtë e rëndësishme që t’i kujtojmë vetes se vetëvlerësimi është diçka që vjen nga brenda. Mbajeni këtë parasysh – nuk jeni kurrë aq keq, sa ju thotë dikush tjetër.

5. Thashethemet

Janë kudo, nuk u shpëtoni dot. Njerëzit që merren me thashetheme, “drogohen” prej mangësive dhe dështimeve të të tjerëve. Në fillim mund të duket tunduese që të angazhoheni me të tjerë dhe të flisni për jetën personale apo profesionale të dikujt, por pas pak kohësh do të nisni të kuptoni se ndiheni vërtetë keq që lëndoni të tjerët. Në vend të kësaj, kushtojini vëmendje dhe flisni për gjërat pozitive të njerëzve që ju rethojnë. Njerëzit janë shumë interesantë, dhe mund të mësoni shumë prej tyre. A e keni vënë re ndonjëherë, që një person që merret vazhdimisht me thashetheme, rrallëherë është i lumtur me jetën e vet? Mos e harroni këtë.

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Tri mënyra që ngjyra e flokëve të zgjasë më shumë


Ju që i lyeni shpesh flokët, mërziteni kur shihni se ju del ngjyra.
Për të shmangur këtë gjë, ja disa gjëra që duhet të bëni sipas  Abbey Heerwagen, parukjer në Los Angeles:
1. Përdorni produkte sipas ngjyrës tuaj të flokëve
Sipas tyre, do ju ndihmojë që ngjyra t’ju mbajë më gjatë.
2. Mos i lani shpesh
Kjo gjë është faktor ndikues në ikjen  e ngjyrës së flokëve. Rekomandojnë përdorimin e shampos së thatë dhe më pak larje.
3. I mbani flokët të hidratuar
Përdorni balsamit dhe vajt pas larjes në mënyrë që floku të mos humbasë shkëlqimin dhe nuancat e ngjyrës.
Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Ajo se kë e urreni varet se sa jeni inteligjent


Sipas hulumtimeve të reja, edhe njerëzit me koeficient të lartë inteligjence dhe ata me koeficient të ulët, janë të prirë ndaj paragjykimeve dhe urrejtjes ndaj njerëzve të tjerë.

Dallimi është në atë që kë e urreni, kjo varet nga ajo se sa jeni të mençur.

Psikologët socialë Mark Brandt dhe Jarret Crawford kanë analizuar 5.914 përgjigje, duke u përpjekur që të gjenin lidhjen midis aftësive kognitive dhe paragjykimeve.

Rezultatet janë këto. Njerëzit me aftësi të ulëta kognitive janë në gjendje të urrejnë njerëzit për shkak të racës, gjinisë apo orientimit seksual.

Te ata kjo tendencë është më shumë e shprehur sa më i ulët të jetë koeficienti i inteligjencës.

Te njerëzit të cilët kanë aftësi të larta kognitive, shanset për llojin e këtillë të paragjykimeve janë të kundërta në krahasim me inteligjencën e tyre.

Hulumtimi të cilin e bënë Brandt dhe Crawford ka konstatuar edhe dëshmitë e mëhershme që njerëzit me nivel të ulët të inteligjencës shohin qartë dallimet midis njerëzve, ata çdo gjë e radhisin në grupe dhe dallojnë kufij të qartë midis tyre.

Shembull i kësaj është synimi i paradokohshëm i Donald Trumpit që të ngrejë murin e përgjatë kufirit jugor të SHBA-së në mënyrë që të ndajë fizikisht njerëzit.

Këtë plan e kanë përkrahur ata të cilët tashmë në kokat e tyre shohin dallimin mendor midis meksikanëve dhe amerikanëve.

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Milaim Fejziu: Shqiptarët që votuan LSDM-në janë aventurist


Votat e shqiptarve që kanë votuar LSDM-në për Milaim Fejziun janë votues aventurist.

Votuesit që kanë votuar LSDM-në janë votues avanturist, a u benë, a u shitën, a çka u bë me ata nuk e di, nuk mund ta vlrtetojë sepse nuk kam argumente. Ai fenomen kërkon një analizë” tha Fejziu mbrëmë në emisionin Rruga Drjet në Alsat-M, përcjell TetovaSot.

Fejziu thotë se ka një arsyje se ata 20, 30 mijë vota janë shumë vota që kanë shkuar në LSDM dhe nuk është e vërtet se platforma e LSDM-së është platformë qytetare, nuk është e vërtet ajo është plafotmrë nacionale.

Ka një arsyje që  20 -30 mijë vota shqiptare. dikush thotë 50 mijë  që kanë shkuar në LSDM, për mua edhe 10 mijë janë shumë, e dini pse janë shumë, sepse këto zgjedhje duheshte ti determinojnë vijat e kuqe. Dhe nuk është e vërtet se platforma e LSDM-së është platformë qytetare, nuk është e vërtet ajo është plafotmrë nacionale deri sa me çdo kusht e mbron karakterin e shtetit unitar të tjerët janë vetëm dekori. Edhe shqiptarët me nxjerrjen e kësaj deklarate shqipatrët thanë se ne më nuk duam që të llogaritemi dekor në këtë qeveri qoft e VMRO-së apo e LSDM-së” u shpreh Fejziu.

Heshtja e LSDM-së për platformën shqiptare të nënshkruar nga liderët shqiptarë për Milaim Fejziun është signifikative.

Heshtja e LSDM-së është shumë signifikative, dmth ata lanë përshtypje edhe ata nuk janë të gatshëm ta pranojnë këtë patëformë por nuk duan dhe presin edhe ata duan që të blejnë kohë që e ka në disponim VMRO-ja dhe të prnonocohen, ku prononcimi i tyre do të jetë se edhe ne nuk mund ti pranojmë ata” u shpreh në Rruga Drjet Milaim Fejziu, përcjell TetovaSot.

Ndryshe mbrëmë lideri i BDI-së Ahmetin u takua me liderin e VMRO-së Gruevskin për të biseduar në lidhje me formimin e qverisë së re.

 

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

CIA publikon mijëra dokumente për Maqedoninë


CIA ka publikuar mbi 12 milionë dokumente sekrete mes të cilave ka edhe mijëra dokumente për Maqedoninë dhe ish-Jugosllavinë.

Si ishin planet e ish Jugosllavisë për çlirimin e Maqedonisë pas Luftës së dytë botërore, ish-Jugosllavia e Egjeut, konstelacionet politike, industrializimi i Maqedonisë dhe planet për ndërtimin e rrugëve, hekurudhave dhe kapaciteteve tjera, gjendja e pakicave, terrorizmin dhe dhe shumë gjëra të tjera që nuk ishin rast-interesi për intelegjentët amerikan.

Raportin e dokumentave për Maqedoninë mund ta gjeni KËTU

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter